Benjaminprisen 2006 går til Mandal videregående skole. Prisen deles hvert år ut til en skole som arbeider aktivt mot rasisme og diskriminering.

Elisabeth Lier Haugseth fra Likestilllings- og diskrimineringsombudet sitter i juryen og gratulerer Mandal videregående skole med prisen.

- Mandal videregående skole er en verdig vinner av årets Benjaminpris. Særlig gjennom den årlige markeringen av Krystallnatten, viser skolen at de arbeider langsiktig med forebyggende arbeid mot rasisme og diskriminering.

Lier Haugseth trekker spesielt fram arbeidet med markeringen av Krystallnatten.

- Det gir elevene et godt utgangspunkt for å rette et bredere fokus mot dagens utfordringer når det gjelder å bekjempe rasisme og diskriminering, sier hun.

Statsråd Øystein Djupedal er også imponert over skolens arbeid for inkludering, toleranse og likeverd.

- Skolens visjon er "vi bryr oss", og det er det vi mennesker må gjøre i vårt møte med andre mennesker og med verden. Vi må også "bry oss" i vår søken etter kunnskap om hvordan vi kan gjøre vårt samfunn til et godt sted å leve for alle, sier han.

Juryen mener at Mandal videregående skole utmerker seg i å arbeide mot rasisme og diskriminering på en kreativ og inkluderende måte. Skolens største prosjekt er en årlig markering av Krystallnatten, der det arbeides med kunnskapsbygging og holdningsarbeid blant elever, lærere, ledelse og i lokalmiljøet.

Skolen er dessuten opptatt av at arbeidet mot rasisme angår oss alle i dag: Historien om Holocaust og tidligere overgrep brukes for å gi elevene kunnskap om utfordringene dagens samfunn står overfor.

Prisen består av 100 000 kroner og en miniatyr av bysten av Benjamin Hermansen.

Benjaminprisen 2006 deles ut mandag 29. januar kl. 11.30 på Mandal videregående skole.

Prisen har fått navnet etter den 15 år gamle Benjamin Hermansen som ble drept i et rasistisk og nazistisk motivert drap på Holmlia i Oslo 26. januar 2001. Prisen ble delt ut for første gang i 2003.