25 år gamle Hadja Tadjik er politisk rådgiver hos Statsminsteren. Nå er hun også utnevnt til årets norsk-pakistaner av nettstedet x-plosiv.no. Samtidig fikk veteranen Aslam Ashan hedersprisen. Likestillings- og diskrimineringsombudet gratulerer de verdige prisvinnerne og påpeker hvor viktig det er for å bekjempe diskriminering at vi har forbilder.

På 60-tallet ble nordlendinger diskriminert i Oslo, så kom spanjoler og italienere. Pakistanerne kom på 70-tallet og har opplevd mye diskriminering. I dag har de fleste et mer nyansert syn.

- Alle tider har sine syndebukker. Dette bør vi tenke på når vi i dag får mange negative inntrykk av for eksempel den norsk-somaliske befolkningen. Derfor er det så viktig å trekke fram de gode forbildene, sier fungerende likestillings- og diskrimineringsombud Ingeborg Grimsmo.

X-plosiv-vinnerne fikk sine priser på et arrangement på Litteraturhuset. Den røde løperen var rullet ut, og arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen var til stede, sammen med mange fra det norsk-pakistanske miljøet og noen etnisk norske.

Etter snart 40 år i Norge er bildet av norsk-pakistanere mer nyansert enn tidligere. Likevel er det fortsatt viktig å bygge ut det nyanserte bildet. I tillegg til prisene til Tadjik og Ahsan gikk årets sportspris til Rehan Ahmed, norgesmester og nordisk mester i dragracing. Kreftforsker Sheraz Yaqub fikk årets utmerkelse. Kulturprisen gikk til Gomi Khawer som står bak dansegruppen One Unity.

Les mer om prisutdelingen på www.x-plosiv.no