Likestillings- og diskrimineringsombudet gratulerer Skotselv skole i Øvre Eiker i Buskerud med Benjaminprisen 2007. 

Prisen deles årlig ut til en skole som arbeider aktivt mot rasisme og diskriminering, og består av kr. 100 000 og en miniatyr av bysten av Benjamin Hermansen. Prisen deles ut i tilknytning til den internasjonale minnedagen for Holocaust, 27. januar.

Skotselv skole arbeider langsiktig med forebyggende arbeid mot rasisme og diskriminering på en kreativ og inkluderende måte. Deres antirasistiske arbeid inkluderer elever, lærere og ledelse, og det er et nært samarbeid med foreldre og lokalmiljø. Dette vises særlig godt i ved skolens arbeid med forestillingen "På flukt". Hele skolen, i samarbeid med lokalmiljøet, har arbeidet med denne forestillingen i tre år..
  
Alle trinn på skolen arbeider ukentlig med opplegget ”Det er mitt valg”, som handler om sosial og etisk kompetanse. I tillegg drar elever på 10. trinn hvert år på en "toleransereise" til konsentrasjonsleirer i Tyskland og Polen, og skolen har en ”Toleransebank” med gode ideer for arbeidet for toleranse.  Skolen har også, sammen med kommunen, skrevet under en erklæring om at Skotselv skole skal være en mobbefri skole.

Benjaminprisen 2007 deles ut tirsdag 29. januar kl. 09.30 på Fredfoss kultur og konferansesenter i Vestfossen. Prisen deles ut av statsråd Bård Vegar Solhjell.

Prisen har fått navnet etter den 15 år gamle Benjamin Hermansen som ble drept i et rasistisk og nazistisk motivert drap på Holmlia i Oslo 26. januar 2001. Prisen ble delt ut for første gang i 2003.