Ikke alle føler seg like velkomne i utelivet i dag. Dette er et problem som likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) vil skape større bevissthet om. Onsdag kveld inviterer ombudet til prosjekt-kickoff på Blå.

- Vi må sikre et uteliv for alle, sier likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik.

Flere grupper opplever diskriminering ute på byen: Personer med funksjonsnedsettelser er blitt avvist i døra fordi de feilaktig er blitt mistenkt for å være fulle. Utesteder har hatt en maksimumsgrense for antall gjester av en bestemt etnisk opprinnelse.

Senest forrige lørdag testet ungdom fra Antirasistisk Senter fem utesteder i Oslo. Tre av dem drev tydelig diskriminering på grunnlag av hudfarge, ifølge Emran Surizehi, som deltar i paneldebatten onsdag:

- Ingen hadde drukket, og alle var kledd i tråd med dress code. De med lys hud slapp rett inn, mens de med mørk hud ble stoppet og fortalt at det var gjesteliste den kvelden.

Likestillings- og diskrimineringsombudet vet at slik diskriminering skjer, men kjenner ikke omfanget. Nå vil LDO sette søkelys på utelivsdiskriminering for å kartlegge og lære mer om dette problemet.

Svenskene har fem års erfaring i å belyse og motarbeide det de kaller krogdiskriminering. På kickoff-arrangementet på Blå kommer Paul Lappalainen fra den svenske Diskrimineringsombudsmannen, for å fortelle om dette arbeidet.

- Noen må fortelle om det som skjer, sier Sunniva Ørstavik, som håper at folk ikke får lyst til å besøke utesteder som de vet diskriminerer.

Hun skal innlede arrangementet på Blå, der det også blir paneldebatt med representanter fra blant andre politiet, utelivsbransjen og organisasjoner som jobber med ungdom, etnisitet og nedsatt funksjonsevne.

Heidi Marie Vestrheim og hiphopgruppa Pumba holder konsert.

Kickoff for prosjekt mot utelivsdiskriminering skjer på Blå i Brenneriveien 9, onsdag 10. februar klokka 18.00.

Arrangementet er gratis og selvfølgelig åpent for alle!