Bilde fra Equalitasaksjonen

Det nyoprettete vaktselskapet Equalitas aksjonerte i dag mot diskriminering i Oslo sentrum.

Onsdagens aksjon startet utenfor Nationaltheatret t-banestasjon og beveget seg nedover Karl Johan mot Egertorget. Equalitas er Likestillings- og diskrimineringsombudets vaktselskap mot diskriminering. Onsdag formiddag inntok de gatene i Oslo sentrum for å kjempe mot usaklig forskjellsbehandling.

- Det er på tide folk skjønner at det er ulovlig å diskriminere i Norge i dag. Equalitas tar oppdraget sitt alvorlig, sier likestillings- og diskrimineringsombud Beate Gangås.

Equalitas er et sentralt ledd i ombudets Bevisstkampanje. Kampanjen lanseres torsdag kveld klokken 21.00 på Schous plass på Grünerløkka med prisutdeling, underholdning og filmfremvisning. Likestillings- og diskrimineringsombud Beate Gangås deler ut Equalitasprisen til personer som har utmerket seg i kampen mot usaklig forskjellsbehandling.

Kjernen i vaktselskapet Equalitas er dansekunstnerne Guro Ana Wüller Odden og Maja Roel. De synliggjør diskriminering ved å skape undring rundt noen av mytene og forestillingene folk har. Begge kunstnerne har bakgrunn fra samtidsdans.

Equalitas legger ut på Norgesturné i mai og juni som del av ombudets Bevisstkampanje.