Skap mangfold -på ordentlig

For første gang arrangeres landsomdekkende, gratis kurs for næringslivet, som gir innføring i de utvidede kravene til arbeidet for likestilling og mangfold. 50 virksomheter er allerede påmeldt på kurs.

- At bedrifter nå også skal rapportere på  etnisitet og nedsatt funksjonsevne er det altfor få som vet om. Derfor arrangerer vi  gratiskurs om hvordan man kan skape mangfold på ordentlig, sier likestillings- og diskrimineringsombud, Beate Gangås.

Likestillings- og diskrimineringsombudet tilbyr gratis regionale kurs for de som har behov for rask og praktisk innføring i hva som skal til for å imøtekomme de nye reglene, gode eksempler fra andre virksomheters arbeid og informasjon om diskrimineringsjuss.

Les mer om kursene, påmeldingsfrister og program her. (http://mangfold.ldo.no)

Over hele landet

Startskuddet går i Oslo 21. september, med påmeldingsfrist 11. september.
Deretter besøker vi Bergen, Trondheim, Tromsø og Stavanger før vi runder av med en ekspertkonferanse i Oslo 26. oktober, viet diskrimineringsjussen i arbeidslivet.

Likestillings- og diskrimineringsombudet kommer med en klar oppfordring til både offentlige og statlige bedrifter.

- Meld på din  virksomhet på så raskt som mulig, så unngår du ubehagelige overraskelser fordi du ikke har fulgt rapporteringsplikten, sier Gangås.

De beste på laget

På kursene får du konkrete tips og ideer til mangfolds- og likestillingsarbeidet i din virksomhet. Gevinsten av mangfoldsarbeid er et godt arbeidsmiljø og at du får de flinkeste medarbeiderne med på laget.

Det arrangeres også en heldags ekspertkonferanse i Oslo viet diskrimineringsjussen i arbeidslivet.