I Eidsvågneset barnehage i Bergen er fire av ni ansatte menn. Sunniva Ørstavik roser barnehagen og reiser på besøk i neste uke.

- Jeg ser frem til å møte fornøyde barn som ser at menn også kan gjøre en god jobb i barnehager. Det er flott å se likestilling i praksis og at noen jobber målrettet for å bli en demonstrasjonsbarnehage, sier likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik.

Hun besøker Eidsvågneset barnehage i Bergen den 29. september. At Eidsvågneset er en demonstrasjonsbarnehage betyr at den har oppnådd målet om minst 20 prosent menn blant de ansatte, og at den derfor får 50.000 kroner i statlig støtte for 2009 og 2010 for å informere om sitt arbeid.

Barnehagen i Bergen har hatt 60 prosent mannlige ansatte. Nå er fire av de ni ansatte menn, og Bergens Tidende skriver i dag en reportasje om hva denne sammensetningen gjør med arbeidsmiljøet og aktivitetene i barnehagen.
Eidsvågneset barnehage deltar i oktober på kurset ”Mangfold – på ordentlig!”. Det er et kurs som Likestillings- og diskrimineringsombudet arrangerer i Bergen og fire andre byer, og som lærer virksomheter å skape mangfold på arbeidsplassen.

Les reportasjen i Bergens Tidende: Skal lære av menn å drive barnehage