Jon Martin Larsen

Ny kommunikasjonssjef i LDO

Jon Martin Larsen (40) er Likestillings- og diskrimineringsombudets nye kommunikasjonssjef og går inn i ombudets ledergruppe. Han begynner i stillingen 15. august.

- Jeg er veldig glad for at vi har fått en så kompetent og erfaren person med på laget, og jeg gleder meg til å samarbeidet. Jeg er sikker på at Larsen vil styrke ombudets kommunikasjonsarbeid ytterligere, sier likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm.

- Meningsfull jobb

- Dette er en drømmejobb, sier Jon Martin Larsen.

- Å få muligheten til å bruke min erfaring og mine egenskaper til å jobbe for likeverd og likebehandling er noe av det mest meningsfulle jeg kan tenke meg. Ombudet står for meg i sentrum av dette arbeidet, med sitt mandat og med dyktige medarbeidere, og jeg kjenner meg svært privilegert over å få være en del av det fellesskapet, sier Larsen.

- Tidspunktet er også veldig spennende. Å få lov å være med å profilere et nytt ombud og nye utfordringer i likestillings- og antidiskrimineringsarbeidet er et oppdrag jeg går helhjertet inn i, fortsetter han.

Bred erfaring

Larsen har lang erfaring fra journalistikken, organisasjonsarbeid og humanitært arbeid. Han har vært mediesjef i Røde Kors i Norge og talsperson og medieansvarlig for den internasjonale Røde Kors-komiteen i Israel og de okkuperte områdene.

Han har også vært nyhetsleder i Dagsavisen og ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Amedia-eide Akershus Amtstidende. Fra 2012 til april i år var han også styremedlem i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH), organisasjonen som nå heter FRI – foreningen for seksualitet og kjønnsmangfold.

Larsen er også utdannet journalist, med en mastergrad i internasjonal journalistikk med vekt på terror, propaganda, migrasjon og minoriteter, og har siden 1999 forelest i journalistikk ved Høyskolen Kristiania.