Nettverk for homofile og lesbiske samer (LHS) ble nylig truet: Om de ikke stoppet sin kampanje for skeive samer ville de bli banket opp, melder avisa Sagat.
- Vi reagerer på at mennesker blir truet på grunn av sin seksuelle orientering. Særlig beklagelig er det når trusselen blir rettet mot unge mennesker, sier likestillings- og diskrimineringsombud Ingeborg Grimsmo.

Risten Ravna Heatta og Lemet Ánde Stueng fra nettverket forteller til Sagat at en av ungdommene i nettverket som bor i Karasjok mottok trusselen på sin mobiltelefon.

Ravna Heatta forteller at det er tyve ungdommer som står bak trusselen. Hun har informert foreldrene deres om saken. Da Heatta og Stueng gikk til politiet for å anmelde, ble de avvist. Politiet sier til Sagat at de ble bedt om å komme tilbake dagen etter på grunn av kapasitetsproblemer. 

Nettverket for lesbiske og homofile samer hadde egen informasjonsstand på Skiippagurra-festivalen nylig, hvor de delte ut informasjonsmateriell. Til NRK sier Heatta at nettverket ikke lar seg true til taushet.

Unge homofile og lesbiske i Karasjok føler at gatene ikke er trygge lengre, skriver Finnmark Dagblad. – Når man får slike trusler blir man naturligvis redd. Vi kan ikke gå trygt i egen bygd, og det er ikke noen god følelse. Truslene retter seg mot informasjonskampanjen vi driver. … De som truer vil ikke at unge homofile i Karasjok skal være åpne om sin legning, forteller Lemet Ánde Stúeng i LHS til avisa.
- Denne saken viser dessverre at det ikke er slutt på diskriminering av lesbiske og homofile i Norge. Ombudet mener det er behov for et allment diskrimineringsvern for lesbiske og homofile. I dag er de beskyttet i forhold til arbeidsliv og bolig, sier Grimsmo.