Likestillings- og diskrimineringsombudet støtter likelønnskampanjen til Norsk sykepleierforbund (NSF). - Det er uakseptabelt at kvinner tjener nesten 5500 kroner mindre enn menn per måned i 2009. Nå må alle likelønnskommisjonens anbefalinger iverksettes snarlig, sier Likestillings- og diskrimineringsombud Beate Gangås.

I Norge tjener kvinner kun 85 øre for hver krone en mann tjener. For kvinner med inntil fire års høyere utdanning er lønnsgapet enda større - de tjener kun 80 øre for hver krone en mann tjener.

Likelønnskommisjonen foreslo en pott på 3 mrd. til kvinnedominerte yrker i offentlig sektor. NSF krever at regjeringen nå slutter å nøle, og signerer innstillingen fra kommisjonen de selv har satt ned.

Norsk sykepleierforbund bruker på hjemmesiden til kampanjen "Likelønn med et pennestrøk" Obama som prakteksempel på hvor enkelt det kan være å signere likelønnskommisjonens innstilling før valget. Den første loven han skrev under på som ny president handlet nemlig om likelønn.

- Med et pennestrøk gjorde han det ulovlig å lønnsdiskriminere på bakgrunn av kjønn på samme arbeidsplass.Obama har tatt likestillingssinken USA et steg videre. I Norge kan Regjeringen signere likelønnskommisjonens innstilling før valget – med et pennestrøk kan de trekke Norge et steg videre. Vil de det? Spør forbundsleder i NSF Lisbeth Normann på kampanjesidene til "Likelønn med et pennestrøk".

Se hvem som støtter likelønnskampanjen til NSF